Nyhetsbrev: Konferens, KX, nya definitioner med mera…

Trots att de flesta av oss håller oss mer eller mindre isolerade så har otroligt många av oss träffats online under årets första veckor. Vi har träffats på introduktioner, erfarenhetsutbyte, nätverksträffar, styrgruppsmöten, utbildningar och inspirationsträffar. Det märks tydligt att det pågår många spännande projekt och mycket verksamhet runt om i landet. 


Tydligare definitioner

Nu finns tydligare definitioner för hur vi ska logga verksamhet som sker online. Dessa definitioner godkändes av den centrala styrgruppen den 11 februari. Dokumentet finns i The Logbooks användarguide, sist i dokumentet tillsammans med de andra definitionerna. 


KEKS konferens har flyttat till våren
Årets KEKS konferens kräver ingen förflyttning och inga hotellrum. Den sker online under två eftermiddagar som är fyllda av intressanta föreläsningar och interaktiva workshops i aktuella ämnen. 

Konferensen berör teman som: Öppen ungdomsverksamhet online, Vad är en kvalitativ verksamhet? och Att jobba med samhälls- och värderingsfrågor.   

När: 20-21 april
Var: Via Zoom
Program & anmälan: Kommer den 12 mars


Tack till er alla som deltog på vårt första Erfarenhetsutbyte, aldrig har vi varit så många på en träff online inom nätverket. Eftersom vi var så många som hade behov av att träffa kollegor från andra kommuner så bestämde vi oss för att boka in en träff till.
Välkomna till Erfarenhetsutbyte #2 – om att jobba med öppen ungdomsverksamhet under pandemin den 9 mars kl 13.30.
Anmäl dig här


Välkommen KX EDUCATION!

Nu har vi öppnat KX EDUCATION! 

Det har varit en resa att utveckla denna plattform, så nu känns det otroligt skönt att alla nätverkets medlemmar kan få tillgång till den.
KX är KEKS digitala lärplattform för dig som arbetar med öppen ungdomsverksamhet. KX riktar sig till alla oavsett titel, utbildning eller år i yrket och bygger på ett gemensamt, gruppbaserat, lärande där olika erfarenheter och perspektiv berikar varandra.
Läs mer och anmäl er på keks.se/kx.


Nätverk & Kurser

Gamingnätverket
Nätverk
Datum: 25 februari kl 13.30-16.00
Plats: Zoom
Kontakt: Ylva Medin
ELD för Norra-Mellersta
Utbildning
Datum: 7 mars kl 9-15
Plats: Zoom
Kontakt: Mariló Venegas
Erfarenhetsutbyte
Nätverk

Datum: 9 mars 13.30-16
Plats: Zoom
Kontakt: Ylva Medin
Ungt inflytande
Nätverk

Datum: 17 mars kl 10-12
Plats: Zoom
Kontakt: Mariló Venegas

Styrgruppsträffar

Nu har de flesta styrgrupperna haft sina träffar. En av de mest återkommande punkterna är så klart hur vi förhåller oss till pandemin och restriktioner. Det är inspirerande att höra om den starka lösningsfokuseringen och kreativiteten bland alla medlemmar. Samtidigt att det är tydligt att olika kommuner har olika förutsättningar och varierande stöd från den egna organisationen, till exempel för olika online-lösningar. 
Nästa omgång med styrgruppsmöten blir till hösten, det ska bli spännande att se på vilka sätt vi kan bedriva verksamhet då.


Kommande nyhetsbrev i din inkorg?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

* indicates required