KEKS konferens 2021

Tack till alla som deltog på årets digitala konferens, ni var över 700 personer. Tack för alla glada tillrop och kommentarer som ni skickat till oss. Vi vill också tacka alla som deltog i programmet med föreläsningar och samtal, utan er ingen konferens.

presentationer

DAG 1

Är du passagerare eller lokförare?

Frågeställningar: Gruppdiskussionsfrågor

Är du passagerare eller lokförare?

Jonas Agdur från KEKS, tar oss med på en resa genom historien och landar i vad som händer inom öppen ungdomsverksamhet på europanivå idag och hur det är relevant för oss. 

Kontakt: Jonas Agdur, jonas.agdur@keks.se
Chartern och materialet: eglsverige.eu

Chartern på lokal nivå

Sarha Eng, enhetschef och Alicia Svensson, projektledare från Falköping, berättar hur de använt Chartern när de arbetat med verksamhetsutveckling under det senaste året. 

Chartern och materialet: eglsverige.eu

Får alla åka i första klass?

Låt oss snacka om rasism

Salem Yohannes, statsvetare och konsult inom mänskliga rättigheter, synliggör den strukturella rasismen.

Frågeställningar: Gruppdiskussionsfrågor
Presentation: Låt oss tala om rasism

Inflytande och delaktighet som inkluderingsstrategi

Oliwer Karlsson, programansvarig i föreningen Youth 2030 Movement. Pratar om att skapa tillfällen för unga att engagera sig så att de kan känna att de äger sin vardag. 

Presentation: Maktskiftet Youth Movement 2030

DAG 2

Längs nya spår!

Frågeställningar: Gruppdiskussionsfrågor
Kunskapsbanken: https://padlet.com/KEKSnatverket/kunskapsbanken

Introduktion till digitalt ungdomsarbete

I Finland har digitalt ungdomsarbete varit en prioriterad fråga under en längre tid. De har även infört det nationella kompetenscentrat Verke där Juha Kiviniemi arbetar med internationell verksamhet och maker-kulturen. Han ger oss en introduktion till digitalt ungdomsarbete.

Mer om Verke: verke.org/sv/

Tjörn

Andreas Björk, Ungdomskonsulent på Tjörn, berättar om hur de arbetar med sin verksamhet online på till exempel Discord och Teams. Han berättar även om projektet Gamehook som är en plattform för ungdomar som spelar onlinespel och som är ett samarbete mellan flera kommuner. 

Mer om Tjörn: Delta

Helsingborg

I Helsingborg arbetar de med något som de kallar semi-digitala aktiviteter. Mirzet Mujkanovic, fritidsledare, berättar om koncepten Häxjakten och Uppdragsväskan. 

Presentation: Semi-digitala aktiviteter

Vi reser till Fjället

Frågeställingar: Gruppdiskussionsfrågor

Vi reser till Fjället

Om att arbeta med aktivt jämställdhetsarbete på en mötesplats för unga. Sara Lesch, verksamhetschef och Marie Fremling, ungdomsarbetare på kooperativet Fjället, berättar om att när de bjöd in till killmiddag så kom tjejerna tillbaka.

Mer om Fjället: Facebook, Instagram
Mer om Killmiddag: killmiddag.se