Kurs i Finland Solidaritetskåren

Snart är det dags för årets första utbildning om Europeiska Solidaritetskåren där man kan skicka och ta emot unga vuxna som volontärer i Europa. Europeiska Solidaritetskåren är det nya EU-programmet som ersätter Europeisk volontärtjänst. Som deltagare får man grundkunskap om programmets olika delar samt konkreta riktlinjer om hur verksamheterna kan genomföra ett ESC-projekt.Syftet med kursen är att inspirera till engagemanget i Europeiska Solidaritetskåren samt ge deltagarna informationen och verktygen som behövs för att starta och genomföra relevanta ESC-projekt inom respektive verksamheter.

Kursen är till dig som har en aktiv roll i en verksamhet med en solidarisk dimension (förening, kommun, socialt företag, mm) och som är intresserad av att starta aktiviteter inom Europeiska Solidaritetskåren.

Plats och tid: Finland 11-14 februari 2019

Deltagaravgift för att delta på internationella utbildningar/kurser/seminarier är satt till 1250 SEK och faktureras er organisation i förhand. I detta ingår kost, logi, program för kursen. Kursen är en bra möjlighet för dig som vill få mer kunskap om programmet, träffa nya samarbetspartner och få verktyg för att genomföra projekt.

Mer information om kursen: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/esc-appetiser.7712/

Ansökan via Salto är nu stängd, men du kan anmäla via KEKS. Maila till; info@keks.se