Erfarenhetsutbyte #6, 16 december

Att jobba med frågor som berör och engagerar

Är fritidsgården en plats för unga som har ett samhällsengagemang? Pratar vi med våra besökare om att Sverige har fått sin första kvinnliga stadsminister? Diskuterar vi ämnen som rasism, klimat och sociala orättvisor med våra ungdomar?

Ungdomar – radikala eller likgiltiga?

Många ungdomar vill engagera sig i frågor och ämnen som berör dem som personer. Hur kan vi utforma våra mötesplatser så att det blir en självklar plats för dem där de kan utveckla detta intresse? Samtidigt möter vi många unga som inte visar något intresse för dessa frågor. Betyder det att intresset inte finns eller att de inte har hittat sitt sätt att engagera sig? Tillsammans diskuterar vi olika sätt att inspirera och motivera till en nyfikenhet för samhällsfrågor.

Sätt upp mål för det nya året

Genom att sätta upp nya mål i våra verksamhetsplaner kan vi motivera och utmana oss själva. I grupper diskuterar vi hur dessa mål kan formuleras och gör upp en plan för hur vi ska följa upp och utvärdera dem.

Vi delar in er i grupprum baserat på vilken kommun ni jobbar i. Om ni är flera från samma arbetsplats så får ni gärna sitta vid olika datorer så får ni chansen att ingå i olika grupper.

När:              16 december klockan 13.30-15.30, alla inom KEKS nätverket är välkomna
Var:              via Zoom, länk skickas till alla som anmält sig.
Anmälan:      senast 14 december via, https://sv.surveymonkey.com/r/ERF6, möteslänk skickas 15/12
Kontakt:        Mariló 0768-92 56 66, marilo.venegas@keks.se, Ylva 0739-88 35 22, ylva.medin@keks.se